Меню
Количка

Химикали и лабораторни реактиви

Няма добавени продукти в тази категория.

Търговия с Химикали и лабораторни реактиви на едро и дребно. Отлични цени и бърза доставка. Реактиви, химикали, реагенти и стандарти. Буферни разтвори

Често задавани въпроси

Как работи индикаторната хартия?

pH лентите са парчета хартия, които променят цвета си в зависимост от pH - киселинността или алкалността - на течността. ... Лента филтърна хартия се накисва с различни рН индикатори и оставя се да изсъхне. Най-често срещаните pH ленти са предназначени за изследване на урина, вода и слюнка. pH хартиите обикновено се продават на ленти.

Могат ли пластмасовите пипети да бъдат рециклирани?

Поради течностите, които учените пипетират, съветите са да НЕ СЕ РЕЦИКЛИРАТ! За щастие стелажите и опаковките могат да се рециклират

Кои видове пластмаса се използват за направата на лабораторни уреди?

Това са някои често срещани пластмасови материали, използвани за производството на лабораторни предмети. Полиетилен. ... Полиетилен с висока плътност (HDPE) ... Полиетилен с ниска плътност (LDPE) ... Полиметилпентен (PMP или TPX) ... Полиетилен терефталат (PET) ... Полистирол. ... Поликарбонат. ... Полипропилен (PP)

Безопасна ли е пластмасата PE за храна?

Полиетилен с ниска плътност (LDPE). Virgin LDPE смолите са безопасни за контакт с храни. ... Подобно на PET и HDPE пластмасите, LDPE може да задържа хранителните ви продукти, без да извлича вредни материали или да позволява на микроорганизмите да проникнат.

Коя пластмаса е безопасна за топла вода?

Всички материали, които имат полиетилен (PE) и полипропилен (PP), омекват, но материали като ABS, PS, PC и др. са здрави дори във вряща вода.

За какво се използват лабораторните стъкларии?

Лабораторните стъкларски изделия могат да се използват за обемни измервания с висока точност. С измервания с висока точност, като тези, направени в изпитателна лаборатория, метрологичният клас на стъкларските изделия става важен.